*

Henna Kupsala www.hennakupsala.fi

Kaikki blogit puheenaiheesta Maanviljelijät

Suomen poliittinen ja ammatillinen kenttä on liikkeessä

Maanviljelijät ja monet muut ammatti- ja kansalaisryhmät ovat osoittaneet mieltään Helsingissä. Tyytymättömyys leviää hallituksen kuristustoimia ja työmarkkinajärjestöjen saamattomuutta kohtaan. Eduskunnassa oppositio jatkaa ryöpytystään hallitusta vastaan ja SAK:n kapinallisliitot – kommunistisen ay-liikkeen perilliset – jatkavat myyräntyötään estääkseen maamme talouden kuntoon saattamisen. Yhä avoimemmin puhutaan porvarillisen yhteiskunnan ja työväenliikkeen yhteenotosta jopa väkivaltaisin ottein.

Valtiovallan otettava ohjat ponnekkaasti käsiinsä

En ole katkera mutta kuitenkin

Kyllä suomalaista viljelijää lyödään. Facebookissa levitettiin eilen ahkerasti Tommi Parkkosen kirjoitusta siitä, miten hallitus leikkaa työttömiltä, ja osana kärkihankkeitaan laittaa rahaa maatalouden kehittämisrahastoon Makeraan. Jutussa rahastoa kutsutaan ”rikkaaksi” ja rahan sinne laittamista ”pumppaamiseksi”. Facebookin syvän paheksunnan siivittämiä jakoja ja kommentteja on ryyditetty haukkumalla hallitusta mm. ”sioiksi” ja ”täysiksi roistoiksi”.

Jokainen maalainen on vähän Vihreä

 

Asun ihan kirjaimellisesti kahdenlaisen Suomen rajalla. Etupihalta aukeaa viljava varsinaissuomalainen peltoaukea, takapihalta metsä, joka jatkuu ja jatkuu ensin Torronsuon kansallispuistoon, sitten oikeastaan halki koko Suomen itärajalle asti.  Tietysti siellä on peltoja ja kaupunkeja välissä, mutta luonto muuttuu tässä meidän nurkilla totaalisesti itään päin mentäessä.

Maalaisjärkeä maatalouteen II

Miltä sinusta tuntuisi, jos työnantajasi ilmoittaisi yksipuolisesti, että töiden on jatkuttava, mutta palkat maksetaan vasta vuoden kuluttua? Viljelijöille on nyt tapahtumassa näin Maaseutuviraston muutettua viljelijätukien maksatusaikatauluja päätöksellään.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä