*

Henna Kupsala www.hennakupsala.fi

Kaikki blogit puheenaiheesta Lapset ja nuoret

Mitä tuo A-klinikan Tuuli Pitkänen hörisee?

Puol Ysin uutisissa oli paljon puhetta alkoholista ja voiko sitä käyttää lasten seurassa. Noin viiden minuutin kohdalla haastateltiin A-klinikkasäätiön Tuuli Pitkästä.

En oikein saanut kiinni hänen pointeistaan. Kovin sekavasti puhui, ilman mitään asiaa?

Omituinen haastattelu.

Löytyy täältä: 

http://areena.yle.fi/1-3825119?autoplay=true

Lapsen kiukku koettelee kasvattajia!

Miten kestää lapsen kiukku? Itse ajattelen, että se on lapselta luottamuksen osoitus, kun hän uskaltaa näyttää myös pahaa oloaan vanhemmilleen. Usein lapsen kiukun selittänee joku osatekijä lapsen elämässä kuten liian rankka viikkorytmi tai joskus lapsen kaltoinkohtelu ja kiusaaminen jossakin lapsen sosiaalisessa ympäristössä.

Aika havahtua – Lapset ääriradikalismin uhreina puolin ja toisin

Suomi Ensin-kansanliike on tehnyt Vesalan peruskoulun päättäneestä alaikäisestä liikkeensä esitaistelijan.

Videota, missä tämä alaikäinen hakee Vesalan koululta peruskoulun päättötodistuksen Suomi Ensin -väen saattelemana, jaetaan innokkaasti kyseisen väen ja sitä aatteellisesti lähellä olevien vaikuttajien toimesta. Myös Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari on iskenyt lusikkansa soppaan. Tämä oli varsin odotettavaa.

Alkoholin ikärajavalvonta toimii Suomessa

Suomessa toimii erinomaisen hyvin alkoholin ikärajavalvonta. Siksi en ymmärrä huolia "limuviinasta". 

Omasta mielestäni kaupoilla tulisi olla oikeus myydä sitä alkoholia mitä itse katsovat parhaiten sopivan tuotevalikoimaan. Eli suomeksi viinit, viinat, oluet voisivat aivan hyvin olla ruokakaupassa myynnissä.

Niin kauan kun viina on tabu ja se halutaan pitää monopolin alla, ei muutosta juomakulttuuriin tule. 

Holhous ei sovi nykypäivän yhteiskuntaan, ei ainakaan 100 vuotiaan Suomen.

Nuoret rahoittavat huumeidenkäyttöä jopa ihmiskaupalla

Todella surullinen uutinen jälleen kerran liittyen huumeisiin. Hyvin toimii huumeiden kieltolaki, jonka vuoksi tälläiset uutiset ovat joka päiväisiä myös Suomessa. Lieveilmiöt lisääntyvät.

Itse en ymmärrä tuota käyttäjien jahtaamista, se harvoin hyödyttää yhteikuntaa. Poliisin pitäisi keskittyä maahantuontiin ja jälleenmyyjiin.  Toki se on vaikeaa ja hyvin kallista.

Minun mielestäni poliittisten päättäjien pitäisi ryhtyä uudistamaan huumelakeja nykypäivää vastaaviksi. Tutkimustietoa löytyy ja mallia voi ottaa vaikkapa Portugalista.

Onko lapsesi huumekauppias?

Aiheen otsikoon antoi Ylen uutinen, jossa poliisi kertoo nuorten huumekauppiaiden tunnusmerkistöä.

Puhun siis alaikäisistä huumekauppiaista, joita ilmeisesti Suomessakin on.

Onko sinun lapsesi huumediileri?  

Tai oletko joskus sellaista epäillyt?

Miten suhtautuisit, jos alaikäinen lapsesi jäisi huumekaupasta kiinni?

Monesti huumesotaa ja huumeiden kieltolakia perustellaan nimenomaan lasten suojelemisen tähden. 

Kannabisilmiö, lapset ja nuoret

Siilinjärveltä tulee uutisia, siellä ollaan huolissaan kannabisilmiöstä lasten ja nuorten osalta. Onneksi alkoholista ei tarvitse huolehtia.

Tavallaan ymmärrän huolen,onhan se ikävää jos lapset käyttävät päihteitä, se on selvä asia.

Laittomat markkinat eivät piittää ikärajoista, eikä juurikaan muistakaan moraalisäännöistä.

Se että kannabista halutaan pitää laittomana huumeena ei ole kenenkään etu paitsi heidän jotka tekevät sillä laitonta rahaa itselleen.

Manchesterin isku

Uutiset Manchesterin terrori-iskusta järkyttävät. Se oli itsemurhaisku. Nykyisten tietojen mukaan ainakin 22 ihmistä on kuollut ja yli 50 on haavoittunut.

Terrori-isku paikassa, jossa oli paljon nuoria ja lapsia on epäinhimillinen, järjetön ja sydämetön teko.

Manchesterin Areenassa esiintyi amerikkalainen 23-vuotias poptähti Ariana Grande. Grande on tullut tunnetuksi myös feministisistä mielipiteistä. Suomessakin Grandea fanitetaan.

Pahuudelle ei pidä antaa tilaa. Nyt tarvitaan rakkautta ja kauneutta elämämme ympärille. Ihan oikeasti, jaksaisit nyt vain rakastaa!

Laadukas kouluruokailu fiksu investointi

Maksutonta kouluruokaa parempaa innovaatiota saa etsiä. Kouluateria on tehokas täsmätoimi lasten oppimisen ja kasvamisen tukemiseksi. Jos kouluruokailua ei olisi, pitäisi se keksiä. Monelle lapselle kouluruoka on päivän ainoa ja monipuolinen ateria. Koululaisten hyvinvoinnin ja oppimisen kannalta on olennaista, että jokainen lapsi syö terveellisen aterian koulussa.

Länsimaiden "vaaroista" jäähylle!

 

Meillä on kaunis maa. On terveyshuoltoa ja ilmainen huippuluokan koulutus. On turvallista lasten liikkua yksin, toisin kuin suuressa osassa maailmaa. On meillä nuorille tukea antaa kun sitä kaipaavat ja senioreistamme pidämme huolta. Näin ollen voimme itseämme hyvinvointivaltioksi kutsua. On meillä tasa-arvoa, sananvapautta ja vapautta harjoittaa uskoaan, tai ainakin pyrimme siihen. Ja tietenkin onhan meillä sisua myös kritisoida itseämme, myöntää virheemme ja epäkohtamme korjata yhteisönä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä