*

Henna Kupsala www.hennakupsala.fi

Kaikki blogit puheenaiheesta Infosota

Mari+Juana pakko liitettiin yhteen, saatiin aikaiseksi...

Oiva sana pelottelua varten.  Puhun siis kannabiksesta. Alunperin siis kovin rasistinen ajatus oli kieltää kasvin käyttö. Historiaa tuntevat tietävät sen.

Suomessa infosodan kannabista vastaan polkaisi käytiin Iltasanomat, jotka repivät aiheesta mitä kipeimpiä otsikoita.

Huumepoliisi Torsti Koskinen oli myös yksi kovimpia kannabiksen vastustajia. Hänelle ei riittänyt mikään. Ihmisiä pidätettiin murujen takia ja pidettiin häkissä viikkoja. Hänelle merkitsi pidetyösten lukumäärä, ei kannabiksen takavarikko määrät.

Totuus ei pala tulessakaan

Arvi Lind Linnassa Ylelle: ”Luottakaa kotimaiseen mediaan!” (IL 6.12.2017) - haluaisin, mutta se on usein kovin vaikeaa.

Saara Juntusen Infosota julkaistiin jo 2015, mutta vaikuttaa siltä, että se on jäänyt liian monelta journalistilta lukematta:

Venäjän masinoima huostaanottokohu kohdistuu Suomen kansalaisееn

Blogin venäjänkielinen versio löytyy suomenkielisen version alta / Версия блога на русском языке расположена под финским текстом

Venäjän uutisrintama räjähti lauantain ja suunnuntain vastaisena yönä tuttuun tykitykseen: venäläisen äidin 12-vuotias tytär otettiin huostaan jo syyskuun lopussa suoraan koulusta siitä syystä, että äiti läpsytti tytärtä t-paidalla.

Taistelu toimintakyvystä

Tieto ja aika kulkevat käsi kädessä. Molempia vaihdetaan esimerkiksi rahaan, mutta tarve täyttyy perustuloa kokeilevassa yhteiskunnassa nopeasti. Ylimääräisellä käydään hankkimaan taas ensin mainittuja.

Oppiminen on elämän suurimpia mielihaluja. Suuret mysteerit, kuten huolella ajoitetut tietovuodot saavat unohtamaan ajantajun. Meillä on myös taipumusta itsepetokseen. Joskus se tarkoittaa toimintakyvyn menettämistä, toisinaan sen saamista.   

Täydelliset vastaukseni Voima-lehden haastatteluun

Voima-lehden artikkelissa ”Antaa kaikkien kukkien kukkia” Tiina Heikkilä ja Petri Jääskeläinen kirjoittavat, että ”punavihreän vasemmiston kupeeseen kätkeytyy pieni venäjämielinen siipi”. Annoin Tiina Heikkilälle huhtikuussa sähköpostihaastattelun, jonka julkaisen ohessa kokonaisuudessaan. Lihavoinnit ovat Heikkilän kysymyksiä, kursiivilla 11.-13.4. sähköpostitse antamani vastaukset. Molemmat ovat sanatarkkoja lainauksia.

Infosotaa Eestin puolesta

Kävi sääliksi kun trollit morkkaavat jatkuvasti heimoveljiämme. Niinpä kerran keskiyöllä    tein info-iskun  FaceBookissa puolustamalla eestiläisiä.

https://www.facebook.com/groups/1469312546695412/1602853163341349/?notif_t=like&notif_id=1470771555480669

 Kauaa ei tarvinnut odottaa.  Varttitunti  iskuni  jälkeen trollien  päivystäjä Juho  vastasi:

Tutkimus ja puolueettomuus

Tutkimus luo edistystä. Keskimääräinen elinodote on noussut penisilliinin keksimisen jälkeen. Syöpä ei enää johda aina kuolemaan.

 

Luonnontieteiden ohella yhteiskuntatieteet ovat monipuolistuneet ja kehittyneet valtavasti sadassa vuodessa. Mikään niistä ei kuitenkaan ole eksaktia, täysin ”objektiivista tiedettä” niin kuin luonnontieteet ovat. Tutkimustulokset sisältävät aina mielipiteen, mutta sen tulee perustua analysoituun tietoon, havaintoihin ja aineistoihin.

 

Infosotaa kärpäslätkällä

Koska Pikku-Mustan yliopiston kaikki tieteentekijät kävivät päivittäin villiä infosotaa toisiaan vastaan, oli siellä kiinnostus suurta myös Suomessa käytävän infosotakeskustelun suhteen. Erityisesti brittitutkija Keir Gilesin mielipiteet Erkki Tuomiojasta olivat herättäneet huomiota.

- Kummallista, filosofi sanoi viestintätieteilijälle. - Miksi ihmeessä Giles otti noin voimakkaasti kantaa Tuomiojan näkemyksiä vastaan?

Trollauksen koko kuva?

YLE-kioski julkaisi viime keväänä Jessikka Aron Bonnierin suurella journalistipalkinnolla 2015 palkitun juttusarjan Venäjän suomalaisia verkkokeskusteluja manipuloivista trolleista. Aron journalismi antoi erityisesti Nato-mielisille turvallisuuspolitiikasta kiinnostuneille keskustelijoille vahvan lyömäaseen ”venäjämielisiä” verkkokeskustelijoita vastaan.

Nato ja EU pakottavat suomalaisen yhteiskunnan sikiöasentoon?

Viime päivinä on Saara Jantusen kirja: "Infosota" vienyt jakamattoman huomioni, vaikka se ilmestyikin jo viime vuonna.  Sotatieteiden tohtori  on kirjoittanut hyvän ja monipuolisen kirjan, joka kannattaa kyllä kaikkien lukea. Infosota iskee juuri meidän tietoyhteiskunnan heikkouksiin ja niihin kohtiin, joita emme varmasti pysty  edes todentamaan. Se on sota, jonka kohteita eivät ole sotilaat vaan me arkeamme elävät kansalaiset.  

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä