Henna Kupsala www.hennakupsala.fi

Vihaamalla ei saavuteta mitään

  • Vihaamalla ei saavuteta mitään

Tästä aiheesta ei ole tänä päivänä helppo kirjoittaa tai puhua. Paitsi tavalliset kansalaiset, myös poliitikot ovat viime aikoina voineet joutua pelkäämään yhteiskuntamme ilmapiirin kiristymisen vuoksi. Siitä kehityksestä, joka maassamme on viimeisen puolen vuoden ajan tapahtunut, olen hyvin murheellinen.

En ole kuitenkaan mukana politiikassa tehdäkseni elämästäni helppoa. En ole mukana siksi, että voisin puhua ympäripyöreitä vain siitä, millä oletan olevan kannatusta. En myöskään voi toimia vastoin sitä, mitä pidän sydämessäni oikeana.

Olen mukana politiikassa siksi, että haluan tehdä tästä maasta, ja tästä maailmasta, paremman. Siksi en voi sulkea silmiäni, en korviani, enkä myöskään vaieta. Maamme on ottanut takapakkia. Ja se on ottanut sitä paljon.

Minä rakastan maatani. Rakastan sitä enemmän kuin mitään muuta. Mutta viime aikoina minusta on tuntunut, että näiden aikojen tapahtumien vuoksi syntynyt vastakkainasettelu ja rasismi ovat viemässä minulta sen, mikä tässä maassa on kaikkein kauneinta: Vapauden.

En ole syntynyt Suomeen pelätäkseni, vaan ollakseni pelosta vapaa. Mutta olenko minä vapaa, jos en uhkausten ja vihaviestien pelossa uskalla nousta lavalle ja sanoa EI rasismille? En ole.

Jos minun pitää Perussuomalaisena, isänmaallisena naisena pelätä sitä, että joku haluaa minun tulevan raiskatuksi vain toisia ihmisiä kunnioittavan mielipiteeni vuoksi, niin olenko minä vapaa? En ole.

Jos Suomen kansalainen ei voi käyttää perustuslaillisia oikeuksiaan, sananvapautta, tässä maassa mihin on saanut syntyä, voidaanko enää puhua vapaasta maasta?

Eikö meille riitä, että maamme ja itsenäisyytemme on myyty EU:n isoissa pöydissä? Eikö sekään riitä, että EU:n ja Yhdysvaltain välinen vapaakauppasopimus uhkaa viedä oikeutemme kansallisomaisuutemme? Emmekö ole vielä tarpeeksi pimeyden ytimessä kaiken maailman Euroopan vakausmekanismien ja tyhjyyttään soivien takuuksien puristusotteessa? Pitääkö meidän myydä pimeydelle vielä sydämemmekin?

Todellisuudessa kukaan meistä ei voi valita sitä, mihin maahan tai minkä väriseksi syntyy. Jos näin olisi, miksi ihmeessä kukaan valitsisi elämää, jossa hänet myydään orjaksi tai lapsivaimoksi, ympärileikataan, tapetaan tai teloitetaan. Miksi ihmeessä kukaan valitsisi sellaisen elämän? Se, joka meistä voi puhtain sydämin sanoa, että valitsi itse tämän upean mahdollisuuden syntyä suomalaiseksi Suomeen, nostakoon kätensä ylös.

Rasismi on pelkoa. Se ei ole yhden ryhmittymän paremmuutta vaan pelkoa erilaisuutta kohtaan. Toisten ihmisten arvosteleminen, alentaminen tai kiusaaminen heidän värinsä, sukupuolensa, ajatustensa tai minkä tahansa muun vastaavan syyn perusteella, on yksiselitteisesti väärin. Rasismi voi myös kohdistua meihin itseemme, sillä metsällä on tapana vastata niin kuin sinne huudetaan. Jossakin toisessa maassa vainon kohteena voivat olla kristityt tai valkoihoiset ihmiset. Enkä hetkeäkään usko, että kukaan meistä, haluaisi olla heidän asemassaan. Paljon käytetty neuvo: Tehkäämme toisille niin kuin haluaisimme itsellemmekin tehtävän, käy myös tässä tilanteessa.

Vihaamalla ei saavuteta mitään. Maahanmuuton ongelmat eivät ratkea, jos motiivit ovat väärät ja keskustelua leimaa ääripäiden keskinäinen sodankäynti. Me emme kilpaile siitä, kuka voittaa, vaan kilpailemme siitä, pystymmekö yhdessä hallitsemaan sen tilanteen missä Suomi ja Eurooppa, juuri tällä hetkellä on.

Parhaiden ratkaisujen löytyminen vastakkainasettelun kautta on mahdottomuus. Kahtia jakautunut tilanteemme on surullinen, sillä yhdessä olisimme niin paljon enemmän. Perussuomalaiset arvot pohjautuvat ihmiseen. Me kaikki olemme ihmisiä, ja meillä on toisiltamme paljon opittavaa. Myös tulijoilta. Aidon keskustelun, tiedon ja ymmärryksen kautta, ongelmia on mahdollista ratkaista yhdessä siten, että lopputuloskin on paras mahdollinen.

Jos vihaamme toisiamme, tuhoamme lopulta itsemme. Vihapuhe ja vastakkainasettelu rapauttavat sivistyksemme, ja pelko syö pois perustuslailliset oikeutemme. Jos näin käy, olemme tuhonneet jotakin hyvin arvokasta. Olemme tuhonneet ne arvot ja perustan, joille maamme rakentuu. Mitä lapsillemme silloin jää, jos jäljelle ei jää enää mitään?

 

Kirjoituksen mukainen puhe Oulun Rotuaarilta 22.2.2016

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Niin olen hokenut kuukausikaupalla päättäjille ja meidalle, että totuus löytyy lainsäädännössä eikä "rasisteissa", "mamuissa" tai "suvakeissa". Jos hallitus ei puutu sanansotaan, se on sitten itse syyllinen salaliluun ja kriisien rahastamisella ja sen on kaadettava, koska ei aja kansan etua. Koska , jos lainsäädäntö on ongelmien keskiössä ,niin lainsäädännöstä ovat vastuussa hallitus ja ministerit viime kädessä. Jos media ei ajaa kansan etua , kansan on itse tehtävä sitä.

https://sibilpolitical.wordpress.com/

Käyttäjän MattiAalto kuva
Matti Aalto

Kiitos Henna.

Kirjoituksesi osoittaa selkeästi sen että ihmisen poliittinen linja voi olla kestävällä pohjalla missä puolueessa hyvänsä, kunhan eettiset arvot ja järki ovat kunnossa.

Käyttäjän HannuSiipola kuva
Hannu Siipola

Näinhän se on. Nyt pitää vain ymmärtää omien ajatusten arvomaailma. Se mihin ne omat ajatukset perustuvat. Ne perustuvat länsimaiseen arvomaailmaan joka on juuri sellainen mistä Hennan ajatukset kumpuavat. Samoin minun ajatukset kumpuavat länsimaisesta arvomaailmasta. Siihen kuuluu olennaisena osana naisten tasa-arvo ja demokratia. Nämä eivät kuitenkaan ole Islamilaisessa maailmassa missään suhteessa samanlaisia.

Se että pystyyö kukaan meistä lännessä kasvaneista sulautumaan ja assosioitumaan Islamilaiseen arvomaailmaan on sitten aivan toinen asia.

Se vaatii hyvin paljon tietoa. Kielitaitoa, jotta voi kommunikoida ja seurata maailman tapahtumia. Itseäni on hämmentänyt kovasti islaminuskon arvomaailma. Se ei olekaan tämänhetkisen länsimaisen käsityksen mukainen uskonto. Ehkä kristinusko oli tuossa samassa vaiheessa joskus 500 vuotta sitten. Sen hetkistä kristinuskon sisäistä kahinaa Pariisin v 1572 teurastuksineen, voi täysin verrata Raqqan tapahtumiin v 2014
Se on totta että emme voi valita millaiseen yhteiskuntaan synnymme, mutta se mihin me voimme vaikuttaa elämämme aikana on se millaiseksi yhteiskuntamme muodostuu.

Islaminuskoiset ovat selkeästi valinneet toisenlaisen tien. Se on varmasti heille aivan oikea tie, se heille suotakoon, mutta itse olen sitä mieltä, että se tie ei sovi minulle tänne eurooppaan eikä lapsillemme täällä Suomessa.

Oli se vihapuhetta tai ei, se joka väittää että Islaminuskoa pitää Suomessa suvaita, ei ole ottanut asioista selvää. Hänelle tulee vain antaa aikaa ja oikeaa tietoa. Häntä ei tule kiusata tai nimitellä tietämättömyytensä takia.

Jouni Auranen

Hyvä kirjoitus mutta jälleen on väärinymmärtäjien kerho koolla, islami ei ole yksi yhtenäinen uskonto vaan siihen kuuluu monta eri lahkoa kuten kristinuskoon joista eräs/eräät väkivaltaisia.Nyt rynttäät kaikki samaan kerhoon tyyliin "hitler oli valkoinen siis kaikkien valkoisten vika" Eikä kristinuskoisten tarvitse mennä 500 vuotta taakse ollaakseen samassa tilanteessa mitä lähi-idässä tänään tapahtuu, ota vaikka irlanti 1968-1998? Educate yourselves...

Toimituksen poiminnat