Henna Kupsala www.hennakupsala.fi

Vaatimus tuulivoiman syöttötariffin leikkaamiseksi

  • Vaatimus tuulivoimatukien leikkaamiseksi luovutettiin talousvaliokunnan puheenjohtajalle Kaj Turuselle 10.9.2015
    Vaatimus tuulivoimatukien leikkaamiseksi luovutettiin talousvaliokunnan puheenjohtajalle Kaj Turuselle 10.9.2015

Vaadimme tuntuvia leikkauksia tuulivoiman syöttötariffitukeen. On täysin kestämätöntä, että ulkomaiset sijoittajat ja tuulivoimayhtiöt menestyvät hallituksen leikkaustalkoissa matalapalkkaisten ja raskasta työtä tekevien kustannuksella. Tämän maan rakentavat ihmiset, eivät tuulitukiaisten perässä maahamme tulevat sijoittajat.

Tässä taloudellisessa tilanteessa ei voi enää ajatella, etteikö edellisten hallitusten aikana luvattuja tuulivoimatukia voisi perua. Syöttötariffin kustannukset tulevat olemaan suomalaiselle veronmaksajalle yli 3 miljardia euroa. Summa on niin valtava, että sillä voisi korjata kaikki Suomen tiet, perua pienituloisiin ja eläkeläisiin kohdistuvia leikkauksia ja perua valtion omaisuuden myyntejä.

Valtionvelka on Suomen kansan velkaa. Velan maksamme me, sekä meidän lapsemme. Koska valtion budjetti on jo vuosia ollut, ja tulee vielä vuosia olemaan, alijäämäinen, rahoitetaan tuulivoiman tukeminen käytännössä kokonaan velalla. Emme hyväksy valtion velkaannuttamista tuulivoiman vuoksi. 

 

Helsingissä 10.9.2015

 

 

 

Henna Kupsala                                                                                 Riitta-Liisa Salmenkangas

kunnanvaltuutettu                                                                           kunnanvaltuutettu                   

kunnanhallituksen jäsen                                                                 kunnanhallituksen jäsen

Siikajoki                                                                                              Siikajoki

 

 

Vaatimus tuulivoimatukien leikkaamiseksi luovutettiin talousvaliokunnan puheenjohtajalle Kaj Turuselle 10.9.2015. Tuulivoiman syöttötariffituki on eduskunnan lähetekeskustelussa torstaina 10.9.2015 jonka jälkeen sen käsittely siirtyy talousvaliokuntaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän JariHollsten kuva
Jari Hollstén

Loistava kirjoitus ja oikea isänmaan teko. Pidetään nyt tätä asiaa esillä kunnes tämä hulluus puretaan.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Hieno esitys. Kyllä naisissa on potkua.

Pauli Lindgren

Todella idioottimainen vaatimus. Täytyy ihmetellä, mitä liikkuu niiden ilkeämielisten typerysten päässä, jotka katsovat aiheelliseksi vastustaa kotimaista, saastuttamatonta, ehtymätöntä uusiutuvaa energialähdettä mm. levittämällä valheita tuulivoiman muka saamista tuista.

Ne pikku pennoset, joita tuulivoiman tukiin käytetään, ovat täysin merkityksettömiä verrattuna esim. niihin miljardeihin, jotka syydetään ydinvoiman tukiaisiin sekä teollisuuden energiankulutuksen subventoimiseen. Valtio siis maksaa yrityksille siitä, että ne kuluttavat ulkomaista energiaa!

On ehdottomasti järkevämpää sijoittaa kotimaiseen, suomalaisille työtä antavaan tuulivoimaan, kuin täysin ulkomaiseen, saastuttavaan, vaaralliseen ja kalliiseen ydinoimaan. Kaikki ydinvoimaan syydetyt miljardit menevät ulkomaille ja ovat suoraan pois suomalaisten elintasosta. Myös hiili, oljy ja maakaasu ovat suurimmaksi osaksi ulkomaisia.

Ei ole montakaan energiamuotoa, jonka kotimaisuusaste yltäisi lähellekään tuulivoiman tasoa. Eikä ole mitään syytä, etteikö tuulivoima voisi olla 100% kotimaista.

Huolimattaa tuulivoiman rattaisiin kapuloita heittävistä maanpetturi-idiooteista, on Suomen tuulivoima-kauppatase jo nyt selvästi positiivinen. Suomessa mm. ABB tuottaa tuuli- ja aurinkovoimaloissa käytettäviä inverttereitä ja muuntajia kaikkialle maailmaan. ABB onkin maailman suurin tuulivoimaloiden komponenttien tuottaja. Suomalaiskeksintö, hiilinanoputkiin perustuva Hyptoniitti on ainoa materiaali, joka on riittävän vahvaa suurien tuulivoimaloiden turbiineihin. Jne.

Jos tuulivoimaa vastustavat typerykset saadaan aisoihin, uusiutuvat energialähteet voivat olla tehokkain keino saada Suomi nousuun.

Toimituksen poiminnat